Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πως φτιάχνω blog στο Blogger (blogspot)

Πως να φτιάξω blog

  

 

 

 Πάμε στην ιστοσελίδα του Blogger για να κάνω Blog:

1)                                                                                                                                
Αν έχουμε λογαριασμό GMail, απλώς γράφουμε το username και password του GMail μας στα αντίστοιχα κουτάκια και κλικ στο Sign In(σύνδεση). Username είναι το κομμάτι με έντονα γράμματα της διεύθυνσης μας στο GMail username@gmail.com. Οπότε αντί username βάζετε το αντίστοιχο δικό σας.

Αφού συνδεθείτε, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε ένα όνομα εμφάνισης(πχ ψευδώνυμο. Έτσι θα εμφανίζονται υπογεγραμμένα τα άρθρα σας στο ιστολόγιο σας, ή στα σχόλια που κάνετε) και να αποδεχτείτε τους Όρους Υπηρεσιών του Blogger(κλικ στο κουτάκι).

Όταν είστε έτοιμοι, θα σας ζητηθεί η δημιουργία  blog για να ξεκινήσετε! Κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Δημιουργία ιστολογίου". Πληκτρολογήστε έναν τίτλο και μια διεύθυνση (URL). Θα χρειαστεί επίσης να πληκτρολογήσετε τη λέξη επαλήθευσης που εμφανίζεται σε αυτήν τη σελίδα. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο "Συνέχεια".

Στο Βήμα 3 μπορείτε να επιλέξετε ένα πρότυπο(template) για το blog σας. Πρόκειται για την εμφάνιση που θα έχει όταν το δημοσιεύσετε. Στη συνέχεια, το Blogger θα δημιουργήσει το νέο blog σας και θα δεσμεύσει τη θέση σας στο BlogSpot. Μόλις δημοσιεύσετε την πρώτη σας ανάρτηση, η σελίδα σας θα εμφανιστεί στη διεύθυνση που επιλέξατε.

 
2)                                                                                                                          
 Αν ΔΕΝ έχουμε λογαριασμό GMail, κλικ στο "Create your blog now"--"Δημιουργία του ιστολογίου σας τώρα" (βλέπε βίντεο παρακάτω) ώστε να δημιουργήσετε δικό σας λογαριασμό Google. Εδώ δεν απαιτείται υποχρεωτικά να βάλουμε διεύθυνση GMail. Κάνει οποιαδήποτε διεύθυνση έχουμε ήδη.

Συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία(email, επιλέξτε και γράψτε ένα password(κωδικό), ξαναγράψτε τον κωδικό στο αντίστοιχο κουτάκι, πληκτρολογήσετε ένα όνομα εμφάνισης(πχ ψευδώνυμο. Έτσι θα εμφανίζονται υπογεγραμμένα τα άρθρα σας στο ιστολόγιο σας, ή στα σχόλια που κάνετε).

Τώρα, γράψτε την λέξη που βλέπετε, όπως την βλέπετε(πχ αν είναι στα λατινικά, γράψτε λατινικά(αγγλικά), άν είναι κεφαλαίο κάποιο γράμμα γράψτε το στα κεφαλαία. Κλικ στο κουτάκι για να αποδεχτείτε τους Όρους Υπηρεσιών του Blogger.

Τώρα κλικ στο Συνέχεια(continue). Στην σελίδα που θα εμφανιστεί, κλικ στην δημιουργία ιστολογίου.

Γράψτε έναν τίτλο για το blog που δημιουργείτε(και θα είναι γνωστό έτσι από δω και πέρα).

Γράψτε μια διεύθυνση για το blog: Εδώ έχουμε ένα κουτάκι

Στο κουτάκι γράφουμε πως θέλουμε να "λέγεται" η διεύθυνση του blog μας.

Πχ αν στο κουτί γράψετε radiolaia μετά το http://, τότε η διεύθυνση του ιστολογίου σας από δω και πέρα θα λέγεται

http://radiolaia.blogspot.com

δηλαδή το .blogspot.com μπαίνει αυτόματα και υποχρεωτικά στο τέλος της διεύθυνσης σας(εφόσον φτιάχνουμε blogspot blog). Στο μεταξύ, επειδή το radiolaia το έχω ήδη επιλέξει εγώ, κάνετε κλικ στο λινκ για έλεγχο της διαθεσιμότητας(availability) του ονόματος που διαλέξατε.

 Το όνομα(διεύθυνση) πρέπει να είναι στα λατινικά γράμματα, με γράμματα ή αριθμούς. Οι μόνοι άλλοι χαρακτήρες που επιτρέπονται είναι το - και _

 Κλικ στο συνέχεια.

Τώρα, διαλέγετε με ένα απλό κλικ, πως θα είναι η εμφάνιση του blog σας. Διαλέξτε ένα σχέδιο. Μπορείτε να το αλλάξετε μετά αν δεν σας αρέσει.

Κλικ στη συνέχεια.

Κλικ στο Start posting (Νέα ανάρτηση). Τώρα απλώς γράψτε το κείμενο σας στο κουτάκι και όταν τελειώσετε κλικ στο δημοσίευση.

Πως προσθέτω φωτογραφίες στο blog μου

Για να βάλετε φωτογραφίες στο άρθρο σας, στο κουτάκι που γράφετε τα άρθρα κλικ στην εικόνα που μοιάζει με φωτογραφία(προσθήκη εικόνας). Μετά στο παραθυράκι, η πρώτη επιλογή είναι να βάλετε κάποια εικόνα που έχετε ήδη στον υπολογιστή σας. Κλικ στο κουμπάκι, την ψάχνετε και την βρίσκετε. Διαλέγετε μέγεθος και που θα μπει(δεξιά, αριστερά, κέντρο. Αν δεν σας αρέσει, κλικ στην φώτο και αποκοπή. Βρείτε μετά το κατάλληλο σημείο στο άρθρο που θα θέλατε πράγματι να εμφανιστεί και κλικ επικόλληση. Αν το μέγεθος δεν σας αρέσει, κλικ στην εικόνα, πιάστε την από την άκρη με το ποντίκι και τραβήξτε την να μικρύνει ή μεγαλώσει.

 

1 σχόλιο:

ΡΑΔΙΟΛΑΙΑ